Info

Psykologbyrå

Psykologbyrå är en podcast med psykologerna Margareta Berggren och Lars Övling. Podden behandlar vardagspsykologi, allt från hur man präglats av syskonskaran till stresshantering eller förälskelser. Podden kommer ut en gång i veckan med start 5 december. Producent: Daniel Säfström Musik: Anton Övling Illustration: Rikard Jarl
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Psykologbyrå
2024
April
March
February


2023
December
November
October
September
June
May
April
March
February


2022
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
May
April
March
February


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
January


2017
December
November
October
September
May
April
March
February
January


2016
December


All Episodes
Archives
Now displaying: 2018
Dec 14, 2018
”Jag ville inte att man drog sina fingrar genom mitt lockiga hår."
Sara är adopterad. I hennes familj har man alltid haft två flaggor på bordet, och pratat om att födas i Colombia, och växa upp i Sverige. Den öppenheten hyllar Sara sina föräldrar för.
Dec 7, 2018
15 åriga Johans präglades av vilja att förstå sammanhang och relationer.
Johans väg gick genom matematisk djupanalys. En ovanlig och spännande tonårsberättelse. 
Nov 30, 2018

Karl beskriver upplevelsen när livet plötsligt tycks stanna upp, och om viljan att hylla livet när livet är skört

Nov 23, 2018

Felicia brottas med kampen mellan sin emotionella sida och sin rationella.Hennes inre röster från sin uppväxt skapar ett drama om hur man ska vara, och vad som värderas. Lyssna på Felicias reflektioner om att hitta ett både – och.

Nov 2, 2018

Lyssna på Palles pappaberättelse, och om hur barn hittar sina sätt att nå sina föräldrar.

Oct 25, 2018

Mia förväntades att följa den väg som föräldrarna i all välmening utstakat för henne. Det var normen i hennes familje-och släkts ursprungskultur. Lyssna på Mias berättelse om varför och hur drömmen blev verklighet

Oct 18, 2018

Hannah hade modet och kraften att skapa sin egen framtid i en kultur där flickors vilja och mål inte alltid respekteras. Lyssna på Hannas berättelse om en målmedvetenhet som trotsat allt motstånd, och gett henne det liv hon vill leva.

Oct 12, 2018
Monika fick astma som liten. Då behövdes akut sjukhusvård vid varje anfall. Monikas berättelse handlar om att bli överbeskyddad av en orolig vuxenvärld och att i perioder behöva vara på sjukhus.  

Berättelsen handlar både om barnets längtan att bli sedd och få vara ett barn som andra barn, och också om  barnets självständighet och kompetens att skapa sin egen värld.  
 
Sep 21, 2018

Johan har under sitt liv brottats med sin såriga, komplexa relation till sin pappa. I sin ensamhet, på en strand långt bort från vardagen, hittade Johan sitt sätt att gå bortom ilskan och besvikelsen och fann sin väg till försoning med sin historia

Sep 14, 2018

Monika som gästade oss i avsnittet "Om att försonas med sin historia" är tillbaka i veckans avsnitt. 

Sep 7, 2018

Jennis sätt att reagera och agera blir en förebild för alla!

Aug 31, 2018
”När man inte kan fly i maten är man alldeles naken, naken med sig själv. Men vem är man egentligen innerst inne utan några masker?”
 
Madeleine hjälper oss att förstå hur mat och ätande kan ockupera hela ens jag, ockupera självbild och tankar, och hur vägen till frihet handlar om att hitta tillbaka till sig själv och välja livet.
Aug 24, 2018

”Min pappas budskap trängde in under huden, och blev till en ryggmärgsreflex” Lyssnas på Kinnas berättelse om hur även en trygg uppväxt skapar sina trauman

Jun 1, 2018

Vår gäst Karin bröt upp från en lång relation. Karins liv var bra och ändå fanns en längtan inom henne efter något. En längtan, en saknad som för henne var svår att förstå.. Lyssna på Karins berättelse om sin längtan.

May 25, 2018
Ulrika blev redan som barn så identifierad med sin talang att hon upplevde sig bli omgivningens projekt.  
Förväntningarna på henne gick alla i en riktning ”det här är din framtid”. Alternativa dörrar stängdes, hennes egna önskade möjligheter hördes inte. Ulrika blev framgångsrik, och ändå fanns hos henne en inre längtan att få forma sitt eget liv, göra sina val. Lyssna till Ulrikas yttre och inre resa.
May 18, 2018


Ibland behöver man bli speglad för att förstå sig själv.
Lyssna på Ninnis berättelse.

May 11, 2018
”Våga - Vinna” lyder ett gammalt ordspråk.
Therese pratar om att ha en karriär, och om sina hinder för att utmana sig själv, och att tro på att när hon Vågar, Vinner hon.
May 4, 2018
”Livet förstås baklänges men levs framlänges”(Kierkegaard)
 
Lova levde ett tryggt liv utåt, och ändå fylldes hennes inre av tvivel på sig själv. Lova berättar om hur hon hittat sin väg att bli vän med och bejaka hela sig. Hon gör text och musik av sin inre osäkerhet, om sin ensamhet, och tystnaden i en relation.  
 
Lyssna också på Lova i ”Insecurities” och ” You, me and the silence”: https://open.spotify.com/artist/1l2NYhptmHjo64MDOcej1x?si=cFHN209aTry5xm-3mZnwQw
Apr 27, 2018

I veckans avsnitt pratar vi med Bettina om att vara mitt i livet, och känslan av att allt är bra, men något saknas. 

1 2 Next »