Info

Psykologbyrå

Psykologbyrå är en podcast med psykologerna Margareta Berggren och Lars Övling. Podden behandlar vardagspsykologi, allt från hur man präglats av syskonskaran till stresshantering eller förälskelser. Podden kommer ut en gång i veckan med start 5 december. Producent: Daniel Säfström Musik: Anton Övling Illustration: Rikard Jarl
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Psykologbyrå
2024
May
April
March
February


2023
December
November
October
September
June
May
April
March
February


2022
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
May
April
March
February


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
January


2017
December
November
October
September
May
April
March
February
January


2016
December


All Episodes
Archives
Now displaying: 2017
Dec 8, 2017

Veckans avsnitt av Lasse & Margaretas Psykologibyrå handlar det om att ta makten i sina egna händer, utmana sina hang ups och rädslor! Vi träffar Daniel som gått en ledarskapsutbildning där han kämpade med att göra saker som han inte egentligen var bekväm med, att gå utanför sin egna komfortzoon. 

Nov 28, 2017

I veckans avsnitt hör vi Jojo som delat med sig av sin berättelse som överlevare under #metoo.  

Nov 8, 2017

I veckans efterlängtade avsnitt pratar Lasse och Margareta om skam tillsammans med kollegan Lennart. 

Oct 23, 2017

I dagens avsnitt träffar vi Anna som berättar om de stora förändringarna som skett i hennes liv det senaste året efter att hon sjukskrivits med diagnosen utmattningssyndrom.

Oct 11, 2017

I dagens efterlängtade avsnitt berättar Karin om hur livet ter sig när partnern får utmattningssyndorm.

 

Sep 25, 2017

I dagens avsnitt av Lasse och Margaretas Psykologbyrå träffar vi Anita som gick in i väggen och självmant tog sig upp. Vi pratar också med Britt som driver ett rehabcenter och lär oss allt om vad som händer i kroppen vid utmattning.

Sep 18, 2017

Del 2 av våra samtal om bipolär sjukdom. Idag pratar vi med Douglas som delar med sig av sina erfarenheter av att ha en pappa med bipolär sjukdom.

Sep 11, 2017

I veckans avsnitt av Psykologbyrå partar vi mer Kerstin som berättar om sina erfarenheter av att ha en psykisk sjukdom.

 

 

Sep 4, 2017

Vad är skillnaden mellan psykisk ohälsa och psykisk sjukdom? Lasse och Margareta tar reda på det och ger dig tips på hur du tränar din psykiska hälsa. 

May 22, 2017

I det här avsnittet pratar Lasse och Margareta med både en mamma och en pappa som har adopterat barn från andra länder. 

May 15, 2017

Det här är första delen av två om adoption. I det här avsnittet får vi höra om Malin som är adopterad från Korea. Lasse, Margareta och Malin pratar om transparensen från föräldrarna kring adoptionen, om anknytning i tidig ålder och att i vuxen ålder hälsa på i det land man föddes i. 

May 8, 2017

Hur yttrar sig ångest? Och vad kan vi göra för att leva med den? Hör Hugos berättelse om när ångesten tog honom hela vägen till akuten. 

 

 

May 1, 2017

Lasse och Margareta pratar om stora och små vändpunkter i livet som, oftast, förändrar livet till det bättre. 

Apr 24, 2017

Hör Tamara berätta om hennes upplevelse av att vara ett skilsmässobarn. Lasse och Margareta pratar om hur man kan underlätta för barnen och om hur man som barn lättast kan gå igenom föräldrarnas skilsmässa. 

Apr 17, 2017

I veckans avsnitt pratar Lasse och Margareta om hur ensamhet kan kännas och hur man kan försöka ta sig ur den. 

Apr 3, 2017

I veckans avsnitt hör du Bim prata om att bli uppsagd och Anna om att behöva säga upp. Lasse och Margareta pratar om hur man kan hantera känslorna kring det. 

Mar 27, 2017

Alla människor är känsliga varelser. Men vissa mer än andra. Hör Kenneth berätta hur det har påverkat hans liv att vara högsensitivt begåvad. 

Mar 20, 2017

Lasse och Margareta pratar om det som vi alla kanske känner någon gång. Prestationsångest! Vad tar man för vägar för att skydda sig? Hur ska man klara sig ändå?

Mar 13, 2017

Hur är du i olika sociala sammanhang? Tar du mest plats? Inge plats? Lasse och Margareta pratar om vad som händer med oss i nya sammanhang. Både privat och proffesionellt. 

 

 

Mar 7, 2017

Har inte alla någon gång tänkt att man vill göra slut? Vissa beslutar sig för att stanna andra för att gå. Lasse och Margareta pratar om den tankeprocessen. 

Feb 27, 2017

Du har en sjukdom, du är inte en sjukdom. Lasse och Margareta pratar om hur man låter bli att definieras av sitt fysiska hinder. Om det nu är att du har dålig syn, dåliga hörsel, en kronisk sjukdom eller saknar en kroppsdel. 

Feb 20, 2017

Om att leva med skam och känslan att vilja sjunka ner under jorden. Vad gör skam med oss och vad kan vi göra åt den?

Feb 13, 2017

Lasse och Margareta pratar om vikten av att inte glömma att stötta sig själv. 

Feb 6, 2017

Tillsammans med veckans gäst diskuterar Lasse och Margerata vad personlig utveckling innebär både privat och proffesionellt. 

Jan 30, 2017

Lasse och Margareta pratar om vikten av att få tillåtelse att sörja. Peter och Sten har två helt olika upplevelser av att sörja och sakna någon närstående som gått bort. 

1 2 Next »